Selecteer een pagina

Wat is Profit First?

Profit First is een leuk, praktisch en toegankelijk systeem om je cashflow te managen wat aansluit bij natuurlijk menselijk gedrag. Binnen de Profit First methode is winst geen restje wat hopelijk aan het eind van de rit overblijft. Je winst, die neem je vanaf dag 1.

Ondernemer, spreker en auteur Mike Michalowicz heeft Profit First in het gelijknamige boek beschreven. Femke Hogema, Healthy Finance en auteur van Financiën voor zzp’ers, las Profit First. Zij implementeerde de methode in haar onderneming en plukte daar direct de vruchten van.

Profit First Professionals

Femke is zo enthousiast over Profit First dat zij het boek heeft vertaald, trainingen aan ondernemers geeft en daarmee is Profit First in ons land op de kaart gezet. Daar blijft het niet bij, in het najaar van 2017 heeft zij een nieuwe stap genomen: ze is gestart met het vormen van een team Profit First Professionals Nederland en gaat deze groep opleiden tot Profit First Professional. En ik ben vereerd, blij en super enthousiast om één van die Profit First Professionals te zijn.

PROFIT ASSESSMENT

Een heldere analyse van de financiële gezondheid van je bedrijf!

hoe financieel gezond is je bedrijf?

Op een snelle maar zorgvuldige manier licht ik je bedrijf door en stel een goed leesbare analyse op met als  uiteindelijk doel om in 3 stappen ervoor te zorgen dat je  inzicht krijgt hoe je bedrijf meer winst kan maken.

Stap 1

Wat is de huidige situatie?

Aan de hand van jouw administratie en belastingaangifte van het afgelopen jaar maak ik een financiële doorkijk om te zien hoe financieel gezond jouw bedrijf nu is.  Het zou kunnen dat die doorkijk je geruststelt maar het zou ook kunnen dat je tot het inzicht komt dat het helemaal niet zo goed gaat.  In dat laatste geval is het tijd om actie te ondernemen.

Stap 2

Missie

Wat verwacht je van het komende jaar? Wat is je verwachte omzet en wat betekent dat voor je kosten ? En dan blijft het belangrijkste natuurlijk nog over:  Welk salaris heb je de komende tijd nodig ?  Samen brengen wij dit in deze stap in kaart.

Stap 3

Advies

Hoe bereik je je missie? In deze stap vergelijken we de uitkomst van stap 1 met jouw missie.  Op basis van die vergelijking stel ik, op basis van de Profit First methode, een advies op wat speciaal voor jou is gemaakt. Aan de hand van het advies weet je welke stappen je moet nemen om jouw doel te halen.

Wat heb je bereikt na stap 3?

  • Je weet of je jouw beoogde salaris op korte termijn kan realiseren.
  • Je weet hoe je ervoor kan zorgen dat je je belastingen op tijd kan betalen.
  • Doordat je geld reserveert blijft er minder over voor de normale lasten, dit zorgt ervoor dat je veel bewuster met je geld omgaat en je bedrijf uiteindelijk gezonder wordt.
  • Die financiële gezondheid zorgt ervoor dat je bedrijf meer winst maakt en je jezelf elk kwartaal kan belonen met een winstuitkering.

Binnen een paar weken nemen we deze 3 stappen. Vooraf spreken we af wanneer we samen komen om te werken aan die stappen. Dat afspreken kan overal plaatsvinden maar kan bijvoorbeeld ook digitaal via een videocall. Na afloop stel ik een helder rapport op wat is gebaseerd op die 3 stappen. Daarna kan je je administratie inrichten op basis van de Profit First methode wat vanzelfsprekend de basis is voor mijn rapport.  Uiteindelijk kan je op die manier je bedrijf financieel gezonder maken en jouw missie realiseren.  

“Nadat het Profit Assessment is afgerond heb je goud in handen om te kunnen bouwen aan jouw bedrijf. Maar waar begin je?”

PROFIT FIRST TRAJECT 3 maanden

In een periode van ongeveer drie maanden help ik je stap voor stap door dit proces heen. We kijken welke rekeningen er voor jou geopend moeten worden en hoe je dit weer op de goede manier kunt koppelen met je administratie. En ik herinner je aan je verdeelmomenten zodat jij een gezond ritme opbouwt! Zo wen je in drie maanden tijd aan goede financiële gewoontes.

Samen vieren we je eerste echte winstuitkering!

Na drie maanden evalueren we kort of de koers die we uit hebben gezet bij het Assessment nog steeds klopt bij jouw situatie. Zo nodig sturen we bij. Vanaf nu ga jij hier zelf verder mee aan de slag.

PROFIT FIRST TRAJECT 12 maanden

In de eerste periode help ik je stap voor stap op gang om Profit First te implementeren in jouw onderneming. We kijken welke rekeningen er voor jou geopend moeten worden en hoe je dit op de goede manier kunt koppelen met je administratie. En ik herinner je aan je verdeelmomenten zodat jij een gezond ritme opbouwt! Zo wen jij jezelf de eerste drie 3 maanden aan goede financiële gewoontes. Samen vieren we jouw winstuitkering!

Elk kwartaal evalueren we of de koers die we uit hebben gezet bij het Assessment nog steeds klopt. Jouw situatie verandert, jouw bedrijf groeit. Waar nodig sturen we bij. Het hele jaar door ben ik beschikbaar voor al jouw vragen over de methode van Profit First.

Gezond groeien en je missie in de wereld kunnen zetten, dat is wat je graag wilt. Daarom zetten we 1x per jaar een dagdeel apart om een-op-een te werken aan Jouw winstplan. Je maakt heel concrete plannen voor het komende jaar. Je weet hoe jij je doelen kunt bereiken. En je weet welke middelen jij daar voor in gaat zetten. Daardoor werk je gefocust aan jouw prachtige bedrijf waarmee jij jouw missie leeft en laat jij je niet meer afleiden door alles wat er niet toe doet. Maak er wat moois van!

-Karen Guijt-

Financieel business coach
Profit First Professional

06 – 133 67 212

Ebstroom 13
2221 WC Katwijk ZH

contact@karenguijt.nl
www.karenguijt.nl